Izabran predsednik opštine Požega

POŽEGA – Predsednik opštine Požega u narednom mandatu biće Đorđe Nikitović, a njegov zamenik kao i do sada Ivan Novaković, odlučili su na današnjoj sednici odbornici SO Požega.

Nakon potvrđivanja mandata odbornika Radoljuba Tucovića sa liste Pokret snaga Srbije, pristupilo se izboru izvršnih organa upravljanja opštinom Požega. U objedinjenom tajnom glasanju na jedinstvenom biračkom listiću komisija je sprovela glasanje i saopštila rezultate po kojima je svih 46 listića bilo važećih, od čega je 41 bilo za i 5 protiv izbora predsednika opštine.

Prisutnima se obratio Ivan Novaković, zamenik predsednika opštine Požega i zahvalio se predsedniku opštine na predlogu za zamenika predsednika i odbornicima za ukazano poverenje. Naglasio je da će čelni ljudi opštine Požega u narednom periodu raditi u interesu svih građana opštine Požega strogo se držeći zakona.

Đorđe Nikitović, koji će odlukom odbornika na čelu naše opštine biti i u drugom mandatu, najavio je završetak započetih redova ali i krupne infrastruktirne projekte u narednom periodu. Pored obilaznice za Kosjerić u planu je i uređenje priobalja reke Skrapež.

Na današnjem zasedanju izabrani su i novi članovi Opštinskog veća. To su: Ivan Grković, Radoica Burlić, Branko Simović, Vidan Mihajilović, Rada Novaković, Jelena Bolović i Miroslav Dimitrijević.

Pored Srpske napredne stranke vladajuću većinu u SO Požega činiće i SPS.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.