Otvoren Eko forum na Zlatiboru (VIDEO)

UŽICE – Potpredsednik Narodne skupštine Srbije Edin Đerlek otvorio je na Zlatiboru Eko forum koji, kako je rekao, „ima za cilj podizanje ekološke svesti na temu reciklaže i upravljanja otpadom, cirkularne ekonomije, e-mobilnosti, obnovljivih izvora energije“.

Đerlek je tom prilikom naglasio da „Srbija puno ulaže u projekte smanjivanja zagađenja vazduha, vode i zemljišta“ i da se „pre svega mora podizati svest građana o ekologiji. „Svesni smo problema koje imamo u Srbiji i ona nije jedina zemlja koja se suočila sa problemima ekološke prirode, ali Srbija ulaže značajna sredstva u njihovo rešavanje“ zaključio je Đerlek.

O značaju podizanja ekološke svesti, ali i o aktuelnom problemu sa regionalnom deponijom otpada „Duboka“ govorio je Miloljub Albijanić, narodni poslanik Zdrave Srbije u Skupštini Srbije, koji je rekao da su u Narodnoj skupštini održani sastanci na tu temu.

„I gradonačelnica Užica i ostali predstavnici lokalnih samouprava osnivača deponije su pomogli sa mehanizacijom, a i država sa svoje strane čini sve da problem bude rešen. Kao jedan odgovoran čovek, apelujem da problem bude trajno rešen i da se na jedan dobar način odlaže otpad kako bi ljudi u svim opštinama koje gravitiraju ka deponiji „Duboko“ kvalitetno živeli. Srednju školu sam učio u Užicu, volim taj grad i boriću se da njegovi građani žive normalnim životom“ istakao je Albijanić.

Ispred organizatora zlatiborskog Eko foruma utiske o početku rada je iznela Zorana Đorić, predstavnik kompanije „Vozim na struju“, koja je navela da „u odnosu na zemlje okruženja, u ovoj oblasti smo, možda, i napredniji. U odnosu na Evropu jesmo u zaostatku, ali ako se pogleda problem infrastrukture, tu se svi susrećemo sa sličnim ili čak istim problemima“.

Organizator Eko foruma na Zlatiboru je srpska kompanija „Vozim na struju“, dok su partneri i prijatelji foruma Privredna komora Srbije, Centar za menadžment iz Beograda, Nemačka organizacija za saradnju GIZ, Hrvatski poslovni klub, Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i preduzeće Gold gondola.

(izvor: Opština Čajetina, foto: Vozim na struju)

You may also like...

1 Response

  1. Pavle Ciric каже:

    Hoce li tako komplet obici deponiju u Uzicu i dati neki savet .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.