Zdravstvenom centru Užice nedostaju pedijatri (VIDEO)

UŽICE – Domu zdravlja Užice nedostaju lekari pedijatri, kaže direktorka ove ustanove, Danijela Marinković. Teško je pokriti redovne smene i rad u kovid ambulantama sa raspoloživim kadrom, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je određen broj njih oboleo od kovida. Stoga je nemoguće u ovom trenutku izaći u susret zahtevima zdravstvene stanice Sevojno za dobijanjem pedijatra koji bi zamenio njihovog obolelog zaposlenog.

Ona dodaje da je Zdravstveni centar Užice 28. decembra objavio konkurs za pedijatra, kada im je dotadašnji otišao u penziju, ali se niko nije javio. a nema ih ni na Zavodu za zapošljavanje.

„Došlo je do problema zbog pedijatra u Sevojnu, koji se razboleo od kovida. Stoga smo prinuđeni da obustavimo rad pedijatara u stanici u Sevojnu. Deca u Sevojnu moraju za sva stanja koja ukazuju na kovid da se jave u kovid ambulatnu u Užicu, a dva lekara koja pokrivaju ambulantu za odrasle u Sevojnu primaće hitne slučajeve kod dece. Bilo koji drugi pedijatar ne može da obavi preglede te dece sem njihovog izabranog lekara“, rekla je direktorka Doma zdravlja.

Osvrćući se na trenutnu situaciju u kovid ambulantama, Marinković kaže da broj dnevnih pregleda iznosi oko 700, ističući da nisu sve prvi pregledi. Međutim, oko polovine prvih pregleda pokažu rezultate pozitivne na kovid.

Prema njenim rečima, od 370 lekara u Domu zdravlja njih 70 je na bolovanju. U kovid ambulantama i pre i popodne rade po tri lekara, a od sledeće sedmice u prepodnevnoj smeni radiće četiri.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.