Deca sa Kosova u poseti Goliji (VIDEO)

GOLIJA – Oko 150 dece iz ugroženih porodica sa Kosova boravilo je sedam dana na Goliji. Posetu je organizovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uz podršku Opštine Ivanjica.

Ova poseta realizovana je u okviru svojevrsnog pilot projekta školice skijanja na Goliji za decu sa Kosova. „Mnogo je lepo ovde. Naravno, nije kao u našem rodnom kraju, to ne može ništa da nam zameni. Ali, svakako je veoma lepo“, kaže jedan od mališana.

Realizovanjem ove posete težilo se pre svega tome da se deci sa Kosova omogući otklon od svakodnevice i stanja koje ih okružuje u matičnoj sredini.

„Deca na Kosovu i Metohiji odrastaju u specifičnim uslovima, bitno drugačije u odnosu na vršnjake iz Centralne Srbije. Ova poseta organizovana je sa ciljem da im vratimo osmeh na lice, a prema svemu viđenom, može se reći da smo u tome uspeli“, rekla je pomoćnica direktora Kancelarije, Svetlana Miladinov.

Čelnici Ivanjice ističu dobru saradnju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, uz nadu da će se ona nastavti i u budućnosti.

„Ovo je inicijalna kapisla za buduću saradnju, koja će imati dvostruki smisao. Prvo, da pokažemo našim ljudima sa Kosova i Metohije da nisu zaboravljeni, a drugo, da promovišemo našu Goliju i njene lepote“, rekao je predsednik Opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Iz Kancelarije kažu da će se podrška obrazovanju dece u srpskim sredinama na Kosovu nastaviti na više načina, ali da će ovakve ekskurzije biti prioritetni vid pomoći.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.