Za sanaciju korita Đetinje 15 miliona dinara

UŽICE-Grad Užice dobio je 15 miliona dinara od JP Srbija vode za sanaciju korita reke Đetinje.Radovi će početi u maju ili junu ,izjavila je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Raković Radivojević je najavila i da će predstavnici Srbija voda potpisati sa Užicem Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji,a na sastanku u Beogradu,po rečima gradonačelnice ,razgovarano je i o rešavanju dugododišnjeg problema vezanog za zacevljenje potoka u Koštici i Gluvaćima.

foto.zoomue

Direktor Užice razvoja Nikola Maksimović naveo je da će se posle potpisivanja Ugovora o poslovno tehničkoj saradnji pristupiti izradi projekta za kompletnu izradu obaloutvrde od Turice do Volujačkog potoka ,čime bi se rešio dugogodišnji problem plavljenja ovog područja.

„Za izradu projektno tehničke dokumentacije treba 5 miliona dinara,dok je vrednost planiranih radova preko 2 miliona evra.Nadamo se da ćemo u narednim godinama realizovati taj projekat „,istakao je Maksimović.

On je naglasio i da je na sastanku u JP Srbija vode razgovarano i o generalnoj rekonstrukciji čeličnih ustava na plaži i da su tražena sredstva za to od 40 miliona dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.