U Kosjeriću situacija gora nego u maju (video)

KOSJERIĆ-U toku nevremena koje je poslednjih dana više puta zahvatilo opštinu Kosjerić poplavljeno je 20 kuća iz kojih je većina od oko 60 domaćinstava morala da se evakuiše kod rodbine,izjavio je  predsednik opštine Milijan Stojanić.

 

 Najviše štete pretrpela su sela Seča reka,Godečevo,Zarići i Blagojevići.

 “Situacija je mnogo gora i šteta je veća nego u maju.Pripadnici Vojske Srbije danas su stigli u Kosjerić sa mehanizacijom kako bi nam pomogli u saniranju posledica nevremena,pre svega u Godečevu gde se trenutno ne može prići zbog odrona”,kaže Stojanić za .

 Predsednik kosjerićke opšine ističe da su u Sečoj reci veliki problem neraščišćeni vodotokovi i da su trenutno na terenu mašine koje su poslali Putevi Srbije i Srbija vode .

Meštani većine sela zahvaćenih nevremenom imaju problem  sa snabdevanjem električnom energijom.

“Na području Seče reke,Godečeva,Makovišta i Varde  polomljeno je nekoliko električnih stubova i odneto prilikom odrona.Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i nadam se da će u toku dana svi dobiti struju”,ističe Stojanić.

Meštani Seče reke i Zarića ističu da u poslednjih 40 godina ne pamte ovakva nevremena i poplave .

Miodragu Nikoliću iz Seče reke za tri poslednja dana voda je dva puta poplavila kuću ,koja je bila poplavljena i u maju.

 “Od maja niko nije dolazio da nas pita da li nam je potrebna pomoć”,kaže Nikolić.

 U njegovom komšiliku u kući žive tri porodice ,čija su deca raseljena još od 19.maja.

“Od 14.maja niko nije došao da pročisti rečno korito iako smo više puta upućivali poziv u opštini.Danas su došli kada smo opet poplavljeni “,kaže Mara Nikolić.

 U selu Zarići meštani dežuraju svaku noć.

“Situacija je teška.Poplava svako drugo veče.Kuća ,štala,dvorište sve mi je poplavljeno.A za večeras opet najavljuju nevreme”,kaže Milovan Radojičić.

 Pored problema sa strujom u Kosjeriću su na snazi i redukcije vode zbog zamućenosti izvora sa kojih se Kosjerić snabdeva vodom.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.