Ružić:Milion evra za jedinstvena upravna mesta u Srbiji (VIDEO)

UŽICE-U poslednje tri godine uloženo je milion evra za izgradnju jedinstenih upravnih mesta u 24 grada u Srbiji na kojima će građani moći da obave sve upravne poslove na jednom mestu,izjavio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić prilikom obilaska radova na jedinstvenom upravnom mestu u Gradskoj upravi u Užicu.

„Nama j cilj da svaka gradska i opštinska lokalna samouprava ima jedinstveno upravno mesto,kako bi građani mogli na brži i transparentniji način ,bez obilaska više institucija ,što se uklapa sa Zakonom o elektronskoj upravi  ,kojim je predviđena  imperativna norma da se svi podaci moraju razmenjivati elektronskim putem.Uprava je ta koja mora biti servis građana,a ne da građani budu servis uprave,promenili smo tu percepciju i mislim da građani Srbije to prepoznaju“,istakao je Ružić.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izgradnju jedinstvenog upravnog mesta u Užicu finansira sa 8 miliona dinara,a ostalih 212 000 opredeljeno je iz gradske kase.Radovi će biti završeni do polovine jula.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da ovo Ministarstvo sufinansira još dva  projekta  u Užicu.

Uređenje platoa ispred Narodnom muzeja sa 3 od ukupno 9 miliona dinara,koje je ministar Ružić takođe danas obišao i koji bi trebalo da budu završeni za 20-tak dana.

Petković je istakao i da je Užice osvojilo nagradu Ministarstva kao najuspešnija  lokalna samouprava u oblasti javnosti u radu i dobilo nagradu od 2,6 miliona dinara ,koja je sada smanjena na 1,3 miliona zbog smanjenja svih fondova Ministarstva zbog pandemije.

You may also like...