Nušić vratio ključeve varoši,završena Nušićijada (VIDEO)

IVANJICA-Deveta obnovljena Nušićijada završena je tradicionalnom paradom i vraćanjem ključeva .Posle trodnevne vladavine Nušića ,tokom koje je ovu manifestaciju posletilo preko 60.000 ljudi, glumac Milan Milosavljević koji je već devet godina u ulozi Branislava Nušića, vratio je ključeve Ivanjice  predsedniku opštine Zoranu Lazoviću.

Tokom Nušićijade   na šest gradskih scena posetioci su imali priliku da pogledaju devet pozorišnih predstava, deset muzičkih koncerata, nekoliko filmova, četiri izložbe kao i mnogobrojne druge sadržaje namenjene posetiocima svih uzrasta.

“ Nušićijada je ikona na zidu svakog Ivanjičana i to je manifestacija koja pripada isključivo  i samo građanima. U svim sadržajima učestvovalo je na desetine poznatih imena srpske muzičke scene, teatra, besedničke reči, humorista, satiričara, zabavljača i pisaca. U gostima su nam bili i umetnici iz Bosne i Hercegovine. Ovde nećemo stati, nastavićemo još više da radimo kako bi za Nušićajadu čuo ceo svet”, poručio je  predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

“Biti Nušić za mene je postalo sastavni deo života. Lepo je, ali nije jednostavno. Ova uloga se razlikuje od drugih jer traje duže i zahtevnija je, ali zadovoljstvo je ogromno”, rekao je glumac Milan Milosavljević.

Nušićijada je  ove godine bila u znaku jubileja, 180 godina od izgradnje ivanjičke crkve, 150 godina od prve knjižnice i čitaonice u varoši, četiri decenije od nastanka dečijeg vrtića, a deo programa bio je posvećen stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata.

You may also like...