SSP Užice: Nadležni da odgovore ko je odlučio da se privremena pijaca izmesti na najnepovoljnije mesto u gradu

UŽICE-Dok rekonstrukcija jedine pijace u Užicu traje unedogled, a samo je usmeno najavljeno da će biti završena u novembru, 80.000 Užičana je upućeno na potpuno neadekvatan privremeni prostor pored stadiona, u blizini benzinske pumpe, pored magistrale i blokova,navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

foto.SSP Užice

„Od juna meseca traje agonija stanara, prolaznika, vozača i građana u Omladinskoj ulici u Užicu. Umesto da pijacu privremeno, dok traju radovi, prebace na već ograđen i prazan prostor bivšeg “buvljaka”, koji poseduje svu potrebnu infrastrukturu, gde nema frekventnog saobraćaja, niti stambenih zgrada, lokalna samouprava je odlučila ovako, te pitamo da li je bilo ko iz sektora urbanizma ili saobraćaja bio uopšte konsultovan pri donošenju odluke?!

Rezultat ove neodgovorne odluke je kompletan haos, pa nam se javljaju ogorčeni stanari iz Omladinske ulice, koji više neće da trpe blokadu u kojoj žive mesecima i ne žele da budu žrtve pogrešnih odluka lokalne samouprave. Građani ne mogu da prođu do ulaza, ne mogu da isparkiraju kola, niti po povratku nađu svoje plaćeno parking mesto, vozačima je otežan pristup benzinskoj pumpi i stvaraju se kolone, a onemogućen je i pristup vozilima specijalne namene. Sukobi stanara, vozača, dostavljača, kupaca i prodavaca na navedenom prostoru su svakodnevni i samo je pitanje kada će situacija eskalirati. Komunalna policija izlazi jednom dnevno, ali nisu u stanju da reše nagomilane probleme. Stoga zahtevamo od nadležnih odgovore na pitanja ko je, na osnovu kojih kriterijuma i sa kojim obrazloženjem odlučio da se privremena pijaca izmesti na najnepovoljnije moguće mesto u gradu, na direktnu štetu građana“,navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.