Projekcije na multimedijalnoj fontani samo za vikend

ZLATIBOR-U predstojećem periodu projekcije na multimedijalnoj fontani održavaće se svakog petka i subote sa početkom u 20 časova.

Najnovija turistička atrakcija na Zlatiboru, multimedijalna fontana, otvorena je 30. juna na Dan opštine Čajetina.Ovaj zahtevan projekat osmišljen je pre dve godine, a glavni sadržaj parka je Fontana koja se sastoji iz više segmenata:

foto.zoomue

“Air flou“ (koji čine dve velike fontane koje, pored toga što imaju dekorativnu funkciju, takođe prečišćavaju vodu, i to tako što se voda meša s vazduhom. Poseban segment su dva džeta (sudaraju se mlaznice) sa imenima Tara i Zlatibor (mesto gde se voda igra, pleše).

Glavna fontana je multimedijalna, jer omogućava razne medijalne sadržaje preko lasera i video projektora. Na vodenom bimu, dugačkom 30 a visokom 10 metara, može uživo da se emituje video projekcija, kao i ona unapred pripremljena. Tu su 23 mlaznice vode, od kojih 12 ide ravno u visinu do 18 metara, a 11 su plešuće.

Na dnu jezera nalazi se zvezdano nebo sa 200 svetlosnih tačaka.

Oko jezera su motivi “Staza ljubavi“, “Dečja staza“- „Staze zabave“ (sa dečjim motivima).

Na Kraljevom trgu se nalaze svetlosni gobovi sa motivima Zlatibora, kao i motivima određenih manifestacija, praznika, dečjim i drugim.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.