Lepe želje i pokloni za prvu užičku bebu u 2022. godini (VIDEO)

UŽICE- Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa saradnicima posetila je porodicu Nešić u Sevojnu u kojoj je rođena prva užička beba u 2022. godini. Nikolina Nešić je rođena 1. januara u 8 časova i 8 minuta i drugo je dete Bojane i Đorđa Nešića.

foto.grad uzice

Sa željom da Nikolina, njena sestra Teodora, ali i sva ostala deca u Užicu imaju što lepše i bezbrižnije detinjstvo, gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakla je da upravo to i jeste prioritet za nju i sve koji se nalaze na odgovornim funkcijama.

“Kada to kažem mislim prvenstveno na mere koje preduzimamo i koje ćemo preduzimati i u narednom periodu, a odnose se kako na novčana davanja tako i na sve ostale segmente. U ovom trenutku majkama svakog rođenog deteta u Užicu sleduje 10 000 dinara i autosedište za bebu, a za treće i svako sledeće dete majke dobijaju 65 000 dinara. Podsetiću i da od 1. januara ove godine treće i svako sledeće dete u porodici ima obezbeđen besplatan boravak u vrtiću i prioritet pri upisu. Sa izgradnjom novog vrtića na Carini, nadamo se, ukinućemo i listu čekanja, a sa otvaranjem seoskih vertića omogućićemo da što veći broj dece boravi u objektima naše Predškolske ustanove.Uz mere koje donosi država sigurni smo da ćemo uspeti u nameri da se u narednim godinama rađa mnogo više dece ali i da njihovim roditeljima omogućimo da lakše reše svoje stambeno pitanje i dođu do željenog posla”,rekla je gradonačelnica.

foto.grad uzice

Po tradiciji uz lepe želje, gradonačelnica je Nikolini uručila i novčanu poklon čestitku u iznosu od 60 hiljada dinara, a poklonima se obradovala i Teodora, koja po rečima mame Bojane Nešić rado učestvuje u obavezama oko bebe.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.