Priboj : Za subvenciju mera energetske efikasnosti 5 miliona dinara

PRIBOJ-Opština Priboj raspisala je konkurs za sufinansiranje mera za povećanje energetske efikasnosti .Za mere je u ovoj godini izdvojeno 5 miliona dinara . Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je tri miliona dinara, a opština Priboj dva miliona iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine za 2021. godinu.Konkurs traje do 21.jula.

foto.zoomue

Opština Priboj subvencionisaće građanima zamenu individualnih ložišta energetski efikasnijim ložištima – kotlovima, pećima i šporetima. Maksimalni iznos sredstava za sufinansiranje nabavke peći koji podnosilac zahteva može da dobije je 60 odsto ukupne vrednosti investicije, a maksimalno 70.000 dinara . U javnom konkursu piše da će prihvatati isključivo troškove nabavke individualnog ložišta, bez troškova ugradnje, nabavke ostale opreme i radova.

Konkursu se mogu odazvati vlasnici i suvlasnici porodičnih kuća ili stanova izgrađenih na gradskom području u prvoj, drugoj, trećoj ili četvrtoj stambenoj zoni.

Uslov je da kuća nije priključena na gradski toplovod ili da stambena zgrada za kolektivno stanovanje nema tehničkih mogućnosti za priključenje na gradski toplovod.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.