Završena prva faza izrade Plana razvoja grada (VIDEO)

UŽICE – Prva faza u izradi Plana razvoja grada Užica je završena. Formirano je 19 radnih timova koji će biti nosioci izrade Plana razvoja, a u izradi će učestvovati i organizacije civilnog sektora.

Predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović rekao je da je Plan grada najviši planski dokument u lokalnoj samoupravi i da zahteva ozbiljan pristup.

„Izrada Plana sprovodi se u 7 faza, a prva faza je zvanično završena. Danas započinjemo drugu fazu, a to je pregled i analiza postojećeg stanja“, kaže Mitrović.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević ističe da se na konkursu za učešće organizacija civilnog sektora javilo 10 organizacija.

„Prvi put smo na ovaj način pozvali organizacije civilnog društva da uzmu aktivno učešće i da daju svoj maksimalan doprinos u izradi Plana, a veoma sam srećna što se na konkurs javilo 10 organizacija“, rekla je gradonačelnica Užica.

Ona dodaje da će se danas formirati i partnerski forum.

„To je telo koje je sastavljeno od stručnih lica iz raznih oblasti koja će doneti svoj doprinos i učestvovati u svim fazama izrade Plana. U narednom periodu bavićemo se i realizacijom strateških projekata u Užicu, a neki od njih su već počeli. U septembru ćemo krenuti da radimo na obilaznici oko Užica, a rekonstruisaćemo i aerodrom Ponikve. Svi ti strateški projekti moraju ući u Plan razvoja grada“, kaže Raković Radivojević.

Svi građani Užica mogu učestvovati u izradi Plana razvoja grada.

Rok za izradu Plana je 12 meseci.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.