Na Bašta festu sedam autora filmova (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Ljubitelji kratkometražnog filma ovih dana sigurno borave u Bajinoj Bašti. Tamo je otvoren Festival Bašta fest na kome će svoje filmove predstaviti nekoliko mladih autora, a ove godine je revijalnog karaktera.

Ovako su glumci Ivana Vuković i Filip Đurić otvorili Bašta fest. Prve večeri publici se predstavio reditelj Marko Đorđević filmom Moj jutarnji smeh u kome je glavni lik tridesetogodišnjak bez posla koji živi sa roditeljima.

Bašta fest
Foto ZooMUE

„Ta moja generracija i ljudi oko mene se osećaju po malo nesnađenim, malo nesposobni da stvari preuzmu stvari u svoje ruke. I dalje žive sa svojim roditeljima i onda ni nama ni njim anije dobro“, kaže reditelj Marko Đorđević.

Na jednom mestu okupljaju se mladi talentovani autori, a publika u Bajinoj Bašti ima priliku da vidi filmove koji nisu toliko dostupni u javnosti.

„Mi ćemo pred jedan dugometražni film pustiti jedan kratkometražni od istog autora. Mislim da će biti zanimljivo pogledati njegov rad i progres“, rekao je direktor festivala Bašta fest Jovan Jelisavčić.

Festival je ove godine revijalnog karaktera na kome će biti prikazani debitanstski filmovi sedam autora. U uslovima epidemije korona virusa bilo je teško organizovati festival kratkometražnog filma kao ranijih godina jer su mnoga sponzorstva su otkazana.

„Mislim da je veliki uspeh što se tradicija nastavljai da se festival održi, pa čak i ako su neke stvari u manjem obimu, neki programi su promenjeni. Za nas je važno da se festival desi i da se planirani filmovi prikažu publici“, kaže umetnički direktor festivala Bašta fest Maja Šuša.

Muzičkog programa neće biti kao do sada, ali publiku očekuje nekoliko dana nesvakidašnjeg  filmskog programa.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.