Jednokratna pomoć za interno raseljena i izbegla lica

UŽICE – Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i grad Užice obezbedili su sredstva za jednokratne, nepovratne pomoći, namenjene poboljšanju uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, za nabavku građevinskog materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta. Ukupan iznos sredstava koja su obezbeđena za ovu namenu je 1.100.000 dinara, od čega grad učestvuje sa 110.000 dinara, a Komesarijat sa 990.000 dinara.

Drugi paket pomoći namenjen je licima, koja imaju status izbeglica, takođe za nabavku građevinskog materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta. Za tu namenu opredeljeno je ukupno 1.650.000 dinara, od čega grad učestvuje sa 165.000, a Komeserijat sa 1.485.000 dinara.

Pomoć se odobrava u maksimalnom iznosu do 550 hiljada dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika, a minimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi 184 hiljade dinara. Paket se može koristiti za završetak započete gradnje ili adaptaciju nepokretnosti, kojom bi se ista dovela u stanje u kojem obezbeđuje osnovne životne uslove za upotrebu i stanovanje.

Javni pozivi otvoreni su do 30. aprila 2021. godine, a prijave se podnose u pisarnici grada Užica, kancelarija broj 12.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.