Za rekonstrukciju ulice Dimitrija Tucović 38 miliona dinara (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice uz pomoć sredstava iz Ministarstva privrede rekonstruisaće ulicu Dimitrija Tucović i izgraditi 400 metara kišne kanalizacije. Krajem maja bi trebali da počnu radovi, a rok za završetak je oko 60 dana.

„Ova rekonstrukcija podrazumeva promenu asfalta od vrha Dovarja do raskrsnice ulica Nikole Pašića i Dimitrija Tucovića. Osim zamene asfalta, biće na trotoaru postavljen behaton, kao i ivičnjaci, pored toga biće urađeno 400 metara kišne kanalizacije, na taj način rešićemo problem voda koji imamo nekoliko godina unazad. Krajem maja bi trebali da počnu radovi, a rok za završetak je oko 60 dana“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

U ovoj godini planirana je i izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod Narodnog muzeja Užice.

„Izgradnja kružnog toka je jedan od najvažnijih prioriteta za ovu godinu. Kružni tok na raskrsnici ulica Dimitrija Tucovića i Nikole Pašića trebao je da se uradi prošle godine, ali pandemija korona virusa je to usporila jer je država sve resurse morala da usmeri za lečenje naših sugrađana, što je i bilo prioritetno.Mi smo u pregovorima sa Ministarstvom privrede da dobijemo sredstva kako bi naš plan uspeli da realizujemo“, rekao je Gradski većnik Ivan Stanisavljević.

Stanisavljević je naglasio da svi oni koji budu želeli da uzmu priključak za gas sa područja ulice koja se rekonstruiše, da to urade pre kraja radova dok ulica ne bude asfaltirana.

Vrednost rekonstrukcije ulice je 38 miliona dinara, od kojih je Ministarstvo privrede opredelilo 19 miliona, a ostatak sredstava obezbedio je grad Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.