Ivana i Nebojša ponos grada Užica (VIDEO)

UŽICE – Reprezentativci koji su nas predstavljali na Evropskom paraolimpijskom prvenstvu, Ivana Petrović i Nebojša Đurić, su ponos grada i sigurno će nam doneti još mnogo medalja jer su veliki borci, poručila je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević prilikom obilaska paraatletičara u Užicu. Ivana je osvojila srebrnu medalju oborivši lični rekord u bacanju diska, a Nebojša je osvojio dve bronzane medalje u bacanju kugle i diska.

Ivana Petrović iz Kosjerića osvojila je srebrnu medalju na Evropskom paraolmijskom prvenstvu u Poljskoj i oborila lični rekord bacivši disk 19,54 metra.

„Meni je ovo prvo veliko takmičenje, mislim da sam se solidno snašla. Zadovoljna sam rezultatom. Gledam da na svakom takmičenju dam maksimum od sebe“, rekla je reprezentativka Ivana Petrović.

Za Nebojšu Đurića iz Užica ovo je bila naporna godina. Dva puta je preležao koronu i trebalo mu je mnogo više napora kako bi osvojio dve bronzane medalje u bacanju kugle i diska.

„Ovo Evrospko prvenstvo je do sad bilo njateže. Rezultati su drastično skočili u bacanju diska i kugle, ali sam zadovoljan. Ponosan sam na državu i grad“, rekao je reprezentativac Nebojša Đurić.

Uspeh srpskih paraatletičara dosta zavisi i od trenera koji ulažu veliki napor da izvuku maksimum iz njihovih sposobnosti.

„Opet se pokazalo da je na prvenstvima dodela medalja, ali one se osvajaju ovde na terenima mukotrpnim radom, ozbiljnim pristupom i metodološkim pristupom koji dobijaju od trenera“ , rekao je Zoran Mićović predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije

Gradonačelnica je paraatletičarima čestitala na uspehu i poželela sreću na predstojećem prvenstvu u Tokiju.

„Mi smo ponosni na sve njih i znamo da je njihova sledeća destinacija paraolmipijske igre u Tokiju i sigurni smo da će se vratiti sa medaljama. Znamo da su veliki borci i ljudi“, poručila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.