Potpisan komercijalni ugovor,Kinezi rade obilaznicu oko Užica (VIDEO)

UŽICE – U Užicu je danas potpisan Komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji obilaznice oko ovog grada ,koju će raditi kineska kompanija Power of China.

Ugovor o izgradnji obilaznice duge oko 5 kilometara ,za koju je Vlada Srbije izdvojila 29,8 miliona evra ,potpisali su ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović,direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i zastupnik kineske kompanije Yang Bo.

Momirović je istakao da je gradnja obilaznice oko Užica deo međunarodnog sporazuma sa NR Kinom .

„Gradnja obilaznice počeće veoma brzo i završiće se u naredne 2 godine.Ovo je veoma zahtevan projekat sa 4 mosta od kojih će najveći biti preko Đetinje u dužini od 250 metara.Eksproprijacija je završena još 1993.godine ,tako da se sa gradnjom kasni skoro 30 godina.Ali ,na jesen kreće i izgradnja tunela ispod Kadinjače,tako da će on sa obilaznicom promeniti saobraćajnu sliku u ovom delu Srbije“ ,istakao je Momirović.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević. navela je da danas istorijski dan za Užice koje će izgradnjom obilaznice rešiti višedecenijski problem.

„Obilaznica će smanjiti aerozagađenje Užica,koje spada među najzagađenije gradove u zemlji,ubrzaće se saobraćaj u samom gradu i podići na viši nivo bezbednost svih učesnika u saobraćaju.Zahvalni smo Vladi Srbije koja je opredelila 29,8 miliona evra da se reši ovaj višedecenijski problem“,naglasila je gradonačelnica Užica.

Predstavnici kompanije Power of China naglasili su da će projektovanje i izgradnja obilaznice oko Užica početi uskoro i da će biti završeni u optimalnom roku.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.