Zlatiborska povelja Fondaciji Aćimović

ČAJETINA-Na 12. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojen je završni nacrt opštinskog budžeta za 2020. godinu, prema kojem je ostvaren suficit od 533.907.011 dinara. Usvojena je izmena Odluke o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta, kao i Odluka o dopuni odluke o naknadama za korišćenje javnih površina. Usvojen je Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost za period od 2021. do 2024. godine. Data je saglasnost na Izveštaj o poslovanju KJP Zlatibor za 2020. godinu. Za direktora Centra za socijalni rad imenovan je Pajo Bogdanović.

Usvojena je i Odluka o dodeljivanju opštinskih nagrada i priznanja za tekuću godinu, prema kojoj će, između ostalog, „Zlatiborsku povelju“ poneti Fondacija Aćimović, a „Priznanje Zoran Tmušić“ dobiće Crveni krst Čajetina. Među dobitnicima priznanja biće i KOVID ambulanta Doma zdravlja Čajetina, paraatletičar Aleksandar Radišić, kao i drugi zaslužni pojedinci i najuspešniji učenici osnovne i srednje škole.

foto.zoomue

„Osim usvajanja budžeta, doneli smo i Odluku o dodeli opštinskih nagrada i priznanja, gde bih istakao Fondaciju Aćimović, koja je donirala 200 hiljada evra za izgradnju bazena u okviru fiskulturne sale na Zlatiboru a takođe i već 15 godina stipendira najuspešnije učenike „, kaže predsednik Skupštine Arsen Đurić.

Prilikom postavljanja odborničkih pitanja, oko iznetih tema delimično su se usaglasili odbornik POKS-a Aleksandar Pavlović i predsednik opštine Milan Stamatović. Dok je Stamatović prihvatio kritiku na račun odlaganja radova na onadvožnjaku na Palisadu, obrazlažući razloge za to činjenicom da opština nema načina da primora investitore na izvršenje poslova, nije se usaglasio sa Pavlovićevom kritikom na račun podizanja ugostiteljskog objekta kod igrališta na Palisadu, rekavši da će taj objekat u svom sastavu imati i javni toalet, što je bio problem sa kojim su se u prošlosti suočavali i deca i roditelji na tom mestu, pogotovo u vreme ekskurzija.

Takođe, prema informacijama iznetim tokom odborničkih pitanja, pretpostavlja se da bi do naredne zime većina domaćinstava na Zlatiboru mogla dobiti grejanje na gas, s tim da će prioritet imati veći objekti i hoteli, a istaknuto je i da opština nije konkurisala na republičku akciju dodele subvencija za energetsku uštedu, s obzirom da je jedan od uslova bio da sredstva za to budu predviđena u lokalnom budžetu.

Opština je otkupila kuću slikara Milića od Mačve, zajedno sa kolekcijom od njegovih šest umetničkih slika, tako da je u planu da se, uz renoviranje i kreiranje suvenirnice, od nje napravi spomen-kuća.

Zlatiborpress,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.