Vukovci dobili priznanje Grada (VIDEO)

UŽICE – Znanje i najbolje ocene danas su tradicoonalno dobili priznanje od grada Užica. Njih 80 osnovaca i 27 srednjoškolaca su nosioci Vukove diplome među kojima su šaci generacije i nagrađeni na republičkim takmičenjima.

Prethodna školska godina nije bila laka usled epidemije korona virusa koja je naglo promenila uslove učenja, ali za Vukovce nije bilo teško da odgovre na taj izazov. U njihovim rukama je sada nagrada za znanje i trud.

„Meni ništa nije bilo teško. Korona virus me nije sprečio da postanem Vukovac“, kaže Vojin Marinković iz Prve osnovne škole.

„Moja motivacija su moje starije rošake i sestre koje su me uvek bodrile da budem najbolja“, kaže đak generacije iz OŠ Stari grad Lara Ranković.

„Učim sa razumevanjem i nije mi teško. Brzo učim i brzo pamtim. Treniram folklor i imam vremena i za folklor i za učenje“, kaže Sara Rakić iz OŠ Stari grad.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević uručila je poklone Vukovcima i poručila im da je gradu potrebna njihova podrška i znanje u budućnosti.

„Mnogi od vas že školovanje nastaviti u drugim gradovima. Sledite svoje snove, obiđite svet, ali razmišljajte uvek da se jednog dana vratite i svoje znanje i iskustvo stavite u funkciju kraja iz koga ste potekli“, poručila je gradonačelnica.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.