Užice spremno za implementaciju Agende 2030 (VIDEO)

UŽICE-Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku i predsedavajuća Međuresornom random grupom za sprovođenje Agede Ujedinjenih nacija o održivom razvoju do 2030. godine Slavica Đukić Dejanović  razgovarala je danas u Užicu sa rukovodstvom grada o ulozi Užica u implementaciji ove Agende ,važne za razvoj celokupnog čovečanstva i naše zemlje.

“Jedna od centralnih terma bila je populaciona dinamika,investicije  ,budžeti  lokalnih samouprava  i saradnja sa Međuresornom random grupom Vlade Republike Srbije koja može da da neuporedivo bolji rezultat nego separatno delovanje “,istakla je Đukić Dejanović i naglasila da je trenutni zadatak prioritizacija ciljeva Agende na nivou lokalnih samouprava u Srbiji.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da je Užice spremno da se priključi realizaciji Agende 2030.

“Užice je jedan od gradova u kojem se budžet poslednjih godina značajno uvećava,a to nam daje mogućnost za razvoj programa koji su u funkciji realizacije ciljeva Agende,a pre svega da naša strateška planska dokumenta prilagodimo Agendi 2030”,naglasio je Petković.

Na konferenciji je istaknut značaj Agende 2030  za razvoj i naše zemlje,koja je jedna od potpisnica,kako bi se omogućilo obrazovanje,zdravlje ljudi u Srbiji i smanjila razlika u bogatstvu i omogućilo velikom broju građana da bolje žive u period koji dolazi.

You may also like...