Ćirilična biciklijada u Bajinoj Bašti

BAJINA BAŠTA-U nedelju, 25. septembra u Bajinoj Bašti održaće se prva po redu Ćirilična biciklijada. Organizator biciklijade je Turistička organizacija „Tara-Drina“ uz podršku manastira Rača, Nacionalnog parka Tara i Agencije za bezbednost saobraćaja. Vozi se na relaciji Park ćirilice –izletište kod manastira Rača – manastir Rača – Park ćirilice.

Na izletištu koje se nalazi između manastira Rača i Skita Svetog Đorđa predviđen je odmor uz osveženje, priča o značaju očuvanja životne sredinei dodela medalja učesnicima manifestacije.U povratku je predviđena organizovana poseta manastiru Rača, obilazak manastirske riznice, upoznavanje sadometima Račanske književne i prepisivačke škole i priča o značaju očuvanja i korišćenja ćirilice.
Cilj Ćirilične biciklijade je promocija zdravog načina života, rekreativnog biciklizma, zaštite životne sredine, bezbednosti u saobraćaju, negovanja i stalnog korišćenja ćirilice i predstavljanje značaja manastira Rača i Račanske prepisivačke škole.

Biciklijada je rekreativnog tipa,dužina staze je 13 km (u jednom pravcu 6,5 km), staza nije kondiciono zahtevna. Vožnja je namenjena i deci i odraslima. Deca do četvrtog razreda moraju da imaju pratnju.Organizator je obezbedio policijsku pratnju i medicinsku stručnu pomoć uz vozilo za prihvatanje bicikala koji se pokvare, kao i pomoć redarske službe.Okupljanje učesnika je u 10 časova u Parku ćirilice, a start biciklijade je u 10.30 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.