Jesenje izdanje Tribaliona na Torniku (VIDEO)

ZLATIBOR – Jesenje izdanje trke izdržljivosti Tribalion po prvi put održano je na zlatiborskom vrhu Tornik. Na svega 10 stepeni Celzijusa i na više od 1400 metara nadmorske visine takmičilo se oko 2000 učesnika.

Veliki broj učesnika po prvi put se oprobao na ovoj trci izdržljivosti, uglavnom na nagovor prijatelja. Nekima je dodatna prednost bila posao kojim se bave.

„Bavim se šumarstvom, pa sam mnogo na terenima po Kopaoniku ili Ražnju, tako da mi nadmorska visina i uslovi nimalo ne smetaju“, kaže Vasilije Miletić iz Kruševca.

Učesnici su na brdovitom terenu pokušavali da savladaju prepreke već uobičajene za Tribalion, od blata i klizavog terena do simulacije vojnog poligona i testiranja snage ruku.

„Ovo je izazov, ali je pre svega druženje u prirodi. Sve ove prepreke su deo tribaliona i nešto na šta se računa i na šta smo navikli“, kaže Lazar Radosavljević iz Lazarevca.

Organizatori su za ukupno osmo izdanje Tribaliona odlučili da promene lokaciju održavanja trke i tako unesu određene promene, pre svega za takmičare koji ne učestvuju prvi put.

„Hteli smo malo da promenimo planinu, da ljudima pružimo nešto drugačije. Odzivom smo prezadovoljni, s obzirom da odmori tek što su završeni i ljudi nisu u punom treningu“, rekao je Dragiša Nikolić, organizator Tribaliona.

Sa posebnim zadovoljstvom iz organizacije ističu činjenicu da je broj pripadnica lepšeg pola na ovom Tribalionu u najmanju ruku bio jednak sa brojem muškaraca.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.