Jubilarni sabor u Zlakusi

ZLAKUSA – 10. Sabor izvornog stvaralaštva matice i dijaspore „Zlakusa u pesmi i igri 2015“, pod pokroviteljstvom Grada Užica, biće održan 4-5. jula 2015. godine, na letnjoj sceni u Terzića avliji, u organizaciji Etno udruženja „Zavičaj“.

Prvog dana Sabora, u subotu, 4. jula, program počinje defileom učesnika Sabora centralnim ulicama Sevojna, od „Kruga“ do Osnovne škole „Aleksa Dejović“ gde će se u kraćem programu predstaviti deo učesnika Sabora u novoizgrađenom školskom letnjem amfiteatru. Defile počinje u 17 časova, a program u 17,30 u školskom dvorištu. Nakon toga učesnici se sele u Zlakusu, gde će takođe defileom, od spomen parka „Vešala“ stići do letnje pozornice u Etno parku „Terzića avlija“. Pored pevačkih grupa, prethodnih pobednika Sabora, nosilaca pehara „Zlakuški pobednik“  u periodu 2006-2014. godina, na jubilarnom desetom Saboru predstaviće se folklorni ansambli Centra za kulturu „Mazuka“ iz Velike Plane, KUD-a Karadžić iz Loznice, KUD-a Arilje iz Arilja i Etno udruženja „Zavičaj“. Revijalni program u Terzića avliji počinje u 19,30 časova.
Drugog dana Saborajula, u nedelju 5. jula, takođe na letnjoj sceni u Terzića avliji sa početkom u 19,30 časova,  nastupiće KUD „Prosvjeta“ iz Rudog (Republika Srpska), KUD Tronoša iz Korenite, KUD Gornja Gruža iz Toponice i folklorni ansambli Etno udruženja „Zavičaj“. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.