Zlatibor predstavnik Srbije u obeležavanju Global wellness Day-a

ZLATIBOR – Zlatibor je bio domaćin i dostojan predstavnik Srbije u obeležavanju Global wellness Day-a, manifestacije koja se ove godine proslavlja u 88 zemalja širom sveta, na sedam kontinenata i na preko hiljadu lokacija. Jedna od tih lokacija je Srbija, zemlja u kojoj se ovaj događaj organizuje po prvi put, odnosno Zlatibor, koji se  našao na svetskoj mapi welnesa.

 

Ambasador Wellness- a za Srbiju Nataša Ranitović, prilikom obraćanja prisutnima na Kraljevom trgu, je rekla da je Zlatibor jedna od najrazvijenijih i najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji, ali i u regionu, tako da je bilo lako odlučiti da Zlatibor bude domaćin ovog događaja. Pritom se zahvalila predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću i njegovom sjajnom timu koji je organizovao celokupan program, a svima koji su se danas pridružili ovom događaju uputila poruku.
„Neka nas ovaj dan inspiriše da živimo zdravijim životom cele godine, a ne samo danas, da nastavimo da budemo ovako aktivni, da se družimo i uživamo u mnogobrojnim aktivnostima koje je pripremio domaćin, opština Čajetina“.

global-velnesPromoteri GWD na Zlatiboru bili su automobilski as Mikica Vesnić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. O ovoj manifestaciji rekli su:

„Svakodnevno smo izloženi stresu i nedostatku vremena. Velnes nam može pomoći da postanemo svesniji svog tela i njegovih potreba, ali i signala koje nam ono šalje. Jedan uspešan velnes vikend u svakodnevnom životu može predstavljati pravi predah pred sve poslovne i privatne obaveze koje nas čekaju od ponedeljka. Uživajte u Zlatiboru, zdravom vazduhu, vodi i šetnji. Mi kažemo DA zdravom životu“, rekao je Stamatović.
„Ja kao sportista podržavam sve aktivnosti koje propagiraju zdrav život i bavljenje sportom. Drago mi je da sam promoter Global wellness Day-a, pogotovo na Zlatiboru, koji pored mogućnosti za odmor pruža i odlične mogućnosti svim sportistima da treniraju i budu što spremniji za takmičenja“, kaže Vesnić.

Svima koji su došli da podrže ovu manifestaciju, profesori fizičkog vaspitanja i fitnes instruktori iz JP „Kulturno sportski centar Čajetina“ u saradnji sa profesorima fiskulture iz Specijalne bolnice Čigota pokazivali su rekreativne vežbe, fitnes vežbe oblikovanja u kombinaciji sa aerobikom i zumbom.
Osim na Kraljevom trgu, fizičke aktivnosti sprovodile su se i na teretani na otvorenom na lokaciji iza restorana Zlatni bor, dok su najmlađi sa orijentacijom u prostoru upoznali predstavnici velnessss.1Planinarskog kluba „Tornik“ na lokaciji dečjeg igrališta u naselju Sloboda. Na jezeru u centru Zlatibora bila je dostupna vožnja pedolina, kao i niz drugih sadržaja.

Sve aktivnosti koje su se povodom obeležavanja Global wellness Day-a dešavale na Zlatiboru biće pretočene u film, za koji su kadrove napravili snimatelji JP KSC Čajetina, koji će se emitovati na glavnoj ceremoniji proslave GWD u Turskoj, u najpopularnijem parku u Istanbulu pred oko 10 000 ljudi.

Program obeležavanja Global wellness Day-a ulepšao je i tinejdž bend Ars Nova.

Izvor: Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.