Užice u takmičenju za „Šampiona bezgotovinskog plaćanja“

UŽICE – Užice učestvuje u takmičenju gradova i opština koji su omogućili plaćanje taksi i naknada platnim karticama na šalterima lokalne samouprave.

U takmičenju učestvuje 60 gradova i opština, a pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja u odnosu na broj stanovnika, od 1. jula do 31. decembra

Prvoplasirana lokalna samouprava biće nagrađena dečijim igralištem u vrednosti od 20 hiljada, pet prvoplasiranih dobiće internet prezentaciju „U službi građana“ u skladu sa standardima internet prezentacije Vlade Srbije, a prvih 10 gradova i opština plaketu „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“.

Tokom trajanja takmičenja, za sve one koji se odluče da gradske ili opštinske usluge plate karticom na šalteru, obezbeđene su najniže provizije od 45 dinara na uplate do 4.500 dinara, odnosno jedan odsto za uplate veće vrednosti.

Takmičenje je jedna od aktivnosti predviđena novim Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije koja je usmerena na smanjenje upotrebe gotovine, imajući u vidu da je keš generator nelegalne trgovine i utaje poreza.

Takmičenje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji s NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa.

You may also like...