Život ispod krova koji se urušava (VIDEO)

KAMENA GORA – Rade Cvijanović iz Kamene Gore već godinama živi u kući koja se urušava. On je teškog zdravstvenog stanja i živi sam, a jedina pomoć koju ima je od njegovih komšija. Međutim, to nije dovoljno jer im je neophodan građevinski materijal kako bi mogli da mu obnove kuću.

U ovoj kući živi Rade Cvijanović iz Kamene Gore kod Prijepolja. U sobu je morao da postavi grede koje pridržavaju plafon da se ne bi obrušio, ali ni krov nije u dobrom stanju, pa svake noći spava sa jednim otvorenim okom.

Radova kuća
Foto: ZooMUE

„Živim sam na selu, nemam nikakvih primanja i teško se snalazim“, kaže Rade Cvijanović.

Ovaj Kamenogorac je sve slabijeg zdravlja i nije u mogućnosti da sebi obezbedi pristojan život. Imao je tešku operaciju pre dve godine, a zbog bolesti koju je preležao u detinjstvu u rukama više nema snage.

„Sve sam goreg zdravlja, ali radim koliko mogu“, kaže Cvijanović.

Radio je u tekstilnoj fabrici do 2002. Godine posle čega je živeo od majčine penzije. Majka mu je bila nepokretna deset godina, pa je morao da je čuva.

„Pre dve godine majka mu je umrla i on je ostao sam da živi u ovoj trošnoj kući. Neophodni su mu osnovni uslovi života, a preti mu mogućnost da se od velikog snega krov uruši“, kaže Radov rođak Ljubiša Cvijanović.

Kada su građani saznali za Radov problem, neki su već počeli da se javljaju da pomognu. Meštani su spremni da mu naprave krov i plafon, ali im nedostaje građevinski materijal.

„Ima tekući račun otvoren kod Poštanske štedionice gde ljudi mogu uplatiti koliko god mogu ili oni koji mogu da obezbede građevinski materijal“, rekao je predsednik MZ Kamena Gora Živko Kijanović.

Komšije mu donose hranu i namirnice, ali kada dođe zima mnogo je teži prilaz njegovoj kući.

Rade Cmiljanović
Foto: ZooMUE

„Pomažu mi ako nešto zatreba, uvek neko nešto donese“, dodaje Cvijanović.

Kako vreme prolazi krov je sve slabiji i preti da se sruši, naročito u zimskim mesecima, zbog čega je svako jutro za Rada uspeh jer je ostao živ.

Tekući račun za pomoć u Poštanskoj štedionici: 200 – 115964127 – 81

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.