Za pokretanje posla do 10.000 dolara

UŽICE-Zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije Filip Moris, počinje novi ciklus nacionalnog konkursa Pokreni se za posao koji pomaže budućim i sadašnjim  preduzetnicima i preduzećima u pokretanju i unapređenju biznisa.Ove godine sredstva su povećana ,a akcenat je na inovativnim biznis idejama.

Po rečima menadžera programa Milivoja Jovanovića ove godine   dodeljuju se bespovratna sredstva u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa, u vrednosti do 10.000 dolara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta, a obezbeđene su  i  poslovne i stručne obuke,kao  i stalna savetodavna i mentorska pomoć.

„Podržavaćemo i dalje početnike ,ali je ove godine veći akcenat na inovativnom biznisu.Poslovne ideje treba da budu održive,profitabilne,da imaju potencijal za razvoj i da prate svetske trendove.Novina je i to što će  glasanje za najbolje ideje biti javno,jer će u sam proces odabira biti uključeni i mediji“,rekao je Jovanović na današnjoj prezentaciji programa u Užicu.

Pravo učešća na konkursu imaju svi građani koji žele da pokrenu sopstveni biznis, ali i oni koji već imaju registrovano poslovanje, a žele da ga unaprede kroz uvođenje inovativnih i održivih pristupa u poslovanju, standardizaciju i optimizaciju svojih poslovnih aktivnosti.

Pokreni se za posao  u proteklih 9 godina realizuje nevladina organizacija Eneka iz Niša. Kroz program je do sada podržano 711 preduzetnika iz 114 opština, realizovano je preko 900 poslovnih i stručnih obuka i obezbeđeni uslovi za zaposlenje preko 2000 ljudi iz svih krajeva Srbije.

U Zlatiborskom okrugu podržano je 36 preduzetnika,od čega u Užicu 12 koji se bave proizvodnom,prehrambenom,tekstilnom,uslužnom i poljoprivrednom delatnošću.

 

You may also like...