Stanje na ulicama stabilnije, smanjen broj poziva Hitnoj pomoći (VIDEO)

UŽICE – Sneg koji pada od nedelje na teritoriji grada Užica prestao je da pada iza ponoći, pa je danas stanje na ulicama stabilnije, a čišćenje viših zona grada se očekuje do kraja dana, rekao je za Studio Zoom direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović.

„Zbog obilnih padavina prethodna dva dana pored mehanizacije „Niskogradnje“, angažovan je i izvođač radova sa pet, šest mašina, a problematično je bilo čišćenje u visokim zonama zbog ulica koje su pod velikim nagibom. Stanje je danas stabilnije, na terenu se nalaze četiri kamiona, dva traktora i grejder i do kraja dana očekujemo da se očiste i više zone grada“, rekao je Maksimović.

Zbog problema sa čišćenjem grada i Hitna pomoć je prethodna dva dana imala problema da dođe do pacijenata na višim kotama grada i na seoskom području.

„Sanitetska vozila su teško dolazila na mesta van glavne ulice. Mi smo pacijentima gde smo mogli dali savet, a gde je bila potrebna pomoć Hitne službe, a nismo mogli da dođemo, pešačili smo. U poslednja dva, tri dana najčeće su nam se javljali pacijenti zbog padova. Danas su se pozivi smanjili,“ kazala je doktorka Ana Todorović iz užičke Hitne pomoći.

Gradski i prigradski saobraćaj funkcioniše bez kašnjenja.

 

You may also like...