Vraćanje ustanova kulture u redovan režim rada (VIDEO)

UŽICE – Preporuke Vlade Srbije su da se i ustanove kulture vrate u redovan režim rada pa će tako užički Narodni muzej, Gradska galerija, Istorijski arhiv i Narodna biblioteka u narednom periodu početi da rade sa posetiocima i članovima.

„Istorijski arhiv nije ni prekidao rad osim što su zahteve građana primali pismenim putem. Očekujemo uskoro da se nastave programi Gradske galerije i Narodnog muzeja Užice. Apelujem na sugrađane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mera kako bi zaštitili sebe i sve druge građane“, navela je gradska većnica zadužena za oblast kulture Marija Trmčić.

Narodna biblioteka Užice koja je za vreme vanrednog stanja radila na bibliotečko-informacionim delatnostima od petka počinje da radi sa članovima.

„Naši sugrađani će telefonom ili na adresu biblioteke moći da dostave spisak publikacija koje žele da preuzmu, a sutradan će moći da ih preuzmu od 11,30 do 15 časova u holu biblioteke. Biće obezbeđen dečiji i pult za odrasle. Oni koji žele da vrate knjige ostavljaće ih u kutiju pored ulaza u biblioteku zbog mera bezbednosti“, kaže Dušica Murić, direktorka Narodne biblioteke Užice.

Iz Narodne biblioteke apeluju na sugrađane da prvih dana ne stvaraju gužve, da se pridržavaju mera zaštite i drže na odstojanju od dva metra.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.