U Užicu šteta od poplava preko 221 milion dinara

UŽICE-Prve procene štete na teritoriji grada Užica nastale poplavama i klizištima su 221 .336.000 dinara,izjavio je za ZOOMUE  načelnik Sektora za vanredne situacije Zlatiborskog okruga Zoran Milojević.

 

Infrastruktura je najviše oštećena u na seoskom području Mokre Gore,Kremana,Stapara i procena je da je za njenu sanaciju potrebno 175 miliona dinara.Šteta u agraru je oko 26.800.000,a na stambenim objektima preko 14 miliona dinara.

“Na teritoriji Užica imamo 1 srušenu kuću,pet sklonih padu i 24 poplavljene.Na pomoćnim objektima šteta je preko milion dinara,na poslovnim 550 hiljada i 1.570.000 dinara na potpornim zidovima.Zabeleženo je 7 prijava fizičkih i jedna prijava pravnog lica za štetu na pokretnim stvarima u ukupnom iznosu od 450 hiljada dinara”,kaže Milojević.

Na području grada Užica postoji 23 klizišta,od kojih dva mogu praviti probleme.

“Koštički potok bi mogao biti ugrožen,kao i regionalni put Užice-Bajina Bašta,ukoliko se ne sanira klizište u gradskom jezgru u ulici Svetozara markovića,za čiju sanaciju je potrebno 34,5 miliona dinara.Drugo je u Staparima I za njegovu sanaciju potrebno je 100 miliona dinara”,kaže Milojević.

On ističe da je preliminarne podatke o štetama utvrdila Gradska komisija za procenu štete,a konačni će biti poznati nakon što Vlada Republike Srbije dostavi lokalnim samoupravama uputstva i akte koji će bliže odrediti načine procenjivanja štete.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.