Auto škole počele obuku kandidata (VIDEO)

UŽICE – Užičke auto škole, njih šest, prekinule su po preporuci Vlade Srbije 21. marta obuku kandidata. Nakon mesec dana, a uz dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova, otvorili su svoja vrata za buduće vozače.  

Prvi kandidati, oni koji su u mogućnosti da krenu ili nastave sa obukom, a to su uglavnom budući vozači iz grada, koji ne zavise od javnog prevoza koji još uvek nije u funkciji, seli su već u automobile. Neki su nestrpljivo dočekali da dovrše započeto, a neki i da prvi put odvoze krug po poligonu.

„Počeo sam pre dva i po meseca, konačno nastavljam i trebalo bi da završim sa vožnjom za sedam dana“, kaže Đorđe Karimanović.

Instruktori tvrde da pauza učini svoje, ali uz nekoliko časova vraća se na nivo znanja pre početka vanrednog stanja. Obuka se sprovodi uz sve mere zaštite.

„Korisitimo dezinfekciona sredstva i pre ulaska u auto i nakon izlaska kandidata. Brišemo volan, menjač, brave… Nosimo maske i rukavice“, kaže instruktor Desimir Ignjatović.

„Što se tiče teorijske nastave u učininici će biti određeni broj kandidata i predavača u zavisnosti od kvadrature, a isto tako i kada budu ispitivači iz Ministarstva unutrašnjih poslova“, kaže vlasnik auto škole Euro auto Novak Tanasković.

Postepeno kreću teorijske i praktične obuke, a polaganja će početi posle 4. maja. Ostaje da se reši problem isteklih dokumenata. 

„Za ovih mesec dana desilo se da je nekome istekla potvrda o položenom ispitu ili lekarsko uverenje, za sad ne znamo kako će to biti rešeno, videćemo u narednim danima da li će nadležno ministarstvo imati rešenje“, dodaje Tansković.

Mesec dana nerada užičkih šest auto škola sa nekoliko stotina kandidata, kažu vlasnici, osetilo se ekonomski, ali veruju da će se sve polako vratiti u normalne tokove. Najvažnije, navode, da niko od zaposlenih nije dobio otkaz i da su obaveze prema njima regulisane.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.