Do zime kuća za siročiće iz Kosjerića (VIDEO)

KOSJERIĆ – Trojici dečaka iz Kosjerića, čiju je majku proletos ubio nevenčani suprug, opština Kosjerić i donatori grade kuću. Ako sve bude teklo po planu najstariji dečak, koji uskoro puni 18 godina, bi do zime mogao da se u nju i useli.

Na mestu stare kuće u kojoj su tri dečaka živela do kobne noći, nikli su temelji za novu. Skoro ceo Kosjerić se uključio kako bi dečacima koje je zadesila tragedija pomogao da nastave sa životom: privrednici donacijom, radnici u preduzećima dnevnicama, radnici na kući besplatnim radom.

„Stara kuća nije mogla da se adaptira i rešeno je da se napravi nova. Vrednost radova je oko 2,7 miliona dinara, polovinu sredstava je donirala cementara Titan i radnici zaposleni u fabrici, a ostatak drugi privrednici, ustanove i privatna lica. Sjajna akcija gde je humanost pokazana na delu“, kaže direktorka Centra za socijalni rad Kosjerić Mirjana Kostić.

Nova kuća će biti montažni, trosoban stan od oko 90 kvadrata sa ugrađenim grejanjem, kotlovima koje će donirati kompanija Kepo. Ako sve bude teklo po planu, objekat će biti postavljen u narednih mesec dana, a najdalje do zime. Prvi stanar bi mogao biti najstariji dečak, jer će ovog oktobra napuniti 18 godina.

„Prvo će Dejan postati punoletan u oktobru, zatim i Darko. Centar za socijalni rad će pratiti sve procedure i videćemo kada su spremni za osamostaljivanje“, priča Kostić.

Skorom povratku dečaka, koje život nije mazio, jer su živeli skromno, jer im je umro prvo otac, a onda izgubili i majku, nadaju se i najbliže komšije.

„Samo da im se ta kuća završi i da dodju u njoj da žive, znaš kako je u tuđoj kući, ne daj Bože nikome“, priča komšinica Živana Stefanović, dok Ilija Milovanović kaže da će biti tu da im pomogne kad god zatreba, jer su deca skromna i dobra.

Dečaci su pod starateljstvom Centra za socijalni rad Kosjerić. Dvojica najstarijih se sada nalaze kod strica, dok je najmladji dečak u hraniteljskoj porodici u Čačku.

You may also like...