Vidojevi stihovi našli put do estradne scene (VIDEO)

DOBROSELICA – Penzioner iz zlatiborskog sela Dobroselica, Vidoje Marjanović, već trideset godina piše pesme. Iako je ovim hobijem krenuo da se bavi tek početkom pete decenije života, do sada je objavio pet zbirki pesama, a neke od njegovih tekstova opevali su i izvođači narodne muzike.

Vidoje Marjanović po struci je stolar, a najveći deo radnog veka proveo je u kožnoj konfekciji u Čajetini. Pisanjem stihova krenuo je da se bavi relativno kasno, u 40. godini, kada mu je prva pesma objavljena u listu Sabor.

„Prva moja snimljena pesma je „Tuđa žena“, snimio ju je Era Ojdanić. Ova šaljiva pesma ima tri verzije, ne znam da li zato što joj je tekst interesantan ili zbog nečeg drugoga. Željko Jeftović Jele i pevačka grupa Kadinjača iz Užica su je takođe snimili“, kaže Vidoje.

Uz pet objavljenih knjiga, osvojio je i niz nagrada na festivalima Udruženja tekstopisaca Srbije, čiji je član, a za koje kaže da mu je kao druga kuća.

„Moje pesme snimio je i Mile Gelić Bosanac („Što sam rano osedeo“); Mile Đedović Lav, koji vodi poreklo iz Gostilja, snimio je pesmu „Da više srećnih ljubavi ima“, a snimljena je i „Užičanko moja“

Kaže da je nailazio na nerazumevanje sredine zbog svog hobija, ali od njega nije odustao, dodajući da ipak nije razmišljao o tome da mu ovo bude stalno zanimanje.

„Da budem profesionalni tekstopisac? Mogao bih, ali bih pozajmljivao za hleb“, kaže uz smeh.

Najmanje je pisao o svom selu, a kaže da je razlog za to činjenica da je u njemu proveo čitav život, pa ne oseća nostalgiju za rodnim krajem. Tematika pesama najčešće je ljubavna ili šaljiva, a nekada i jedno i drugo.

Ima ona porodicu, ima svoga muža, opet kradom ona meni svoje usne pruža„, deo je njegove pesme pod nazivom „Ona voli, ona zna“.

Kaže da bi voleo da se u budućnosti više prepozna značaj tekstopisaca, koji su često u senci izvođača i kompozitora.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.