Mlada košarkaška reprezentacija na pripremama na Zlatiboru

ZLATIBOR – Košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 19 godina priprema se na Zlatiboru za Svetsko prvenstvo koje će se od 29. juna do 7. jula održati na grčkom ostrvu Krit.

Trenutno je na pripremama 14 igrača, među kojima je i Aleksa Ćubić iz užičke Slobode. Još nekoliko igrača pridružiće se nakon završenih obaveza u u plej ofu Superlige Srbije. U ekipi nema povređenih Arijana Lakića i Mateje Jovanovića, Balše Koprivice zbog upisivanja koledža i Alena Smailagića.

„Jako mi je drago što sam pozvan da bude deo ovog tima, za nas mlade je velika stvar da predstavljamo našu zemlju. Nakon sedam dana pripreme teku dobro i nadam se da će sve proteći u najboljem redu“, kaže Ćubić.

Selekcija Srbije je prethodnog leta u uzrastu do 18 godina osvojila evropsko zlato, a visoke ambicije imaju i pred Svetsko prvenstvo gde će se takmičiti u grupi D sa ekipama Kine, Portorika i Francuske.

„Sistem je specifičan. O Kini i Portoriku se ne zna baš puno, ali mislim da ćemo odraditi dobar posao i dobro se pripremiti“, kaže tim menadžer reprezentacije Tomislav Tomović.

Posle priprema tim će 10. i 11. juna u Beogradu odigrati dva kontrolna meča sa Rusijom, dok će 17. i 18. juna u Vršcu ugostiti ekipu Francuske. U periodu od 24. do 29. juna, odigraće još dve prijateljske utakmice na Kritu, pred početak Svetskog prvenstva, protiv domaćina Grčke i verovatno prvog favorita za zlato Amerikanaca.

Zlatiborpress

You may also like...