Veliki promet, mala zarada (VIDEO)

POŽEGA – U utakmici za anale Sloga iz Požege nije uspela da savlada imenjaka iz Petrovca na Mlavi iako je u 19. minutu vodila 3:0, u 50.  4:0 a u 70. 5:2, da bi na kraju bilo neverovatnih 5:5!

Dve Sloge su častile 250 gledalaca sa 10 golova, ali je domaća je bila toliko darežljiva da je goste darovala bodom, a u 50. minutu je vodila 4:0. Tako Sloga nije osvojila jesenju titulu već prvo mesto deli sa Smederevom koje je izgubilo u Tutinu, pa ostaje žal za svim propuštenim. Gosti su igrali u sastavu: Drašković (Obradović 46′), Marjanović (Jovović 58′), Blagojević, Golubović, Stević, Rakić, Živanović (Radosavljević 63′), Pavlović, Đorđević, Milovanović i Radojičić. Žunić se opredelio za startnu postavu: Glintić, Marjanović, Vlašić (Nikola Stanić 70′), Nikolić, Janjić, Nedović, Danilović, Kalajanović, Miroslav Stanić (Božić 74′), Stojaković (Jovanović 67′) i Plazinić. Utakmicu je sudio Ljubiša Borisavljević iz Ivanjice a pomagali su mu Slobodan Starčević iz Gornjeg Milanovca i Andrija Mladenović iz Čačka.

Za domaću Slogu je sve počelo kako treba. Već u 8. minutu Borisavljević je posle starta Golubovića nad Stanićem dosudio jedanaesterc, čini se i prestrogo, ali je arbitar iz Ivanjice ipak bio mišljenja da je prekršaja bilo. Kod lopte je stao Plazinić koji je imao pokaznu vežbu kako se šutira penal. Samo dva minuta kasnije još jedan penal, i opet isti akteri u fokusu. Plazinić je lako pretrčao Stevića pa proigrao Miroslava Stanića. Na njega opet startruje Golubović, lopta ulazi u gol ali Borisavljević ipak pokazuje na belu tačku. Kod lopte je još jednom Plazinić i još jednom primer dobro izvedenog penala. Mogao je Danilović da donese prednost od 3:0 u 18. minutu kada ga je Janjić lepo video i proigrao, a on nije uspeo da nadmudri Draškovića. Ali je zato u 21. Drašković nadmudrio sam sebe. Dobio je povratnu loptu, malo uplašen zbog Plazinića, malo zbog terena promašio je celu a ona je završila iza njegovih leđa. U protokolu stoji strelac Plazinić pa neka tako bude i u ovom izveštaju. Het trik Plazinića. Vlašić je u 24. minutu pripremio odličnu priliku za Mirosalva Stanića. Nemo su posmatrali prodor iskusnog štopera Sloge igrači u crvenoj opremi, a fudbaler Sloge loptu šalje pored gola. Imao je Danilović još jednu priliku za postizanje gola a ovoga puta je loše, u padu zahvatio loptu pa za Draškovića nije bilo preblema. U samoj završnici prvog poluvremena posle centaršuta Janjića došlo je do sudara Draškovića i Nikolića. Ostao je na zemlji i Golubović a na kraju najgore je prošao golma Sloge 33 koji je ostao u igri do kraja prvih 45 minuta, ali ga je u nastavku zamenio Obradović. E, sad kreće drugo poluvreme koje se neće nacrtati do ko zna kad.  Prvo Stojaković u 48. izvodi slobodan udarac sa 18 metara i za mlao je bio neprecizan, da bi Miroslav Stanić dva minuta kasnije doveo svoju ekipu do prednosti od 4:0.

Mlađani Jovanović je zamenio Stojakovića u 63. a priliku za postizanje gola je imao već u 65. Marjanović je prošao po desnoj strani, posalo loptu u peterac gostiju gde prvo pokušava Jovanović a nakon njega i Plazinić. Ko god da je u tom trenutku mislio da će se gosti izvući i izbeći poraz verovatno bi ga proglasili ludim. Ali, sve se stavlja pod rečenicu, to je fudbal. Gosti smanjuju rezultat u 66.minutu. Radosavljević je odlično centrirao, Nikolić i Glintić su bili nemi posmatrači, a Radojičić strelac. Isti igrač postiže drugi gol za svoju ekipu na ovoj utakmici. Golubović je u 68. minutu poslao dugu loptu ka protivničkom šesnaestercu, Marjanović je očajno reagovao a Radojičić sve to iskoristio i dobrim udarcem sa 16 metara savladao Glintića. Sloga se za trenutak budi, pa kao da kaže gostima da to neće moći tako. Još jednom je Plazinić izvršio presing na protivničkog golmana koji u panici izbacuje loptu ispred svog gola, ali samo do ivice šesnaesterca gde je bio Danilović a onda je usledio majstorski šut za 5:2. I svi su pomislili dobro je, odbijen je napad gostiju. Ali nije bilo tako. Raspoloženi Radojičić postiže svoj treći gol na ovoj utakmici i pridružuje se Plaziniću u het triku. Dugo je lopta kružila oko šesnaesterca domaće Sloge, onda je centrašut uputio Rakić, a Radojičić sam kao duh sa 5 metara glavom postiže gol za 5:3. U 78. je bilo 5:4. Izveden je korner sa leve strane, stvoorila se velika gužva, smušena odbrana Sloge kojoj je već ušla voda u uši očajno reaguje, kao i Glintić i Jovović se upisuje u listu strelaca i daje nadu svojoj ekipi da može da izbegne poraz. A kad nešto hoće, onda hoće. Još jednom su gosti izveli korner sa desne strane. Glintić je boksovao loptu ali pravo na nogu Stevića posle čijeg udarca ona udara Blagojevića i kroz šumu nogu završava u mreži za 5:5. Imao je Jovanović priliku u nadoknadi vremena ali nije uspeo da postigne gol niti da proigra Plazinića na drugoj strani pa je na kraju u utakmici koja se dugo neće ponoviti ostalo 5:5

Imala je Sloga lepu priliku da zimu provede sama na prvom mestu. Nije uspela, i nije smak sveta. Ne treba kriviti nikog, jer ovako nešto se dešava jednom u 100 godina, ali se dešava. Sada predstoji pauza u kojoj treba sagledati sva događanja koja su se izdešavala tokom jeseni i na proleće krenuti ka ostvarenju cillja.

 

You may also like...