Izdržao bunker Bečeja (VIDEO)

IVANJICA – Bečej je šokirao navijače i igrače Javor Matisa i pokazao da ume da igra na prorivničkom terenu. Odneli su gosti sva tri boda sa stadiona pored Moravice i tako trku za prvo mesto učinili zanimljivijom.

Bečej 1918 je u prošlom kolu izgubio pred svojim navijačima od Zlatibora ali se sastav nije drastično promenio, jer su samo dvojica igrača izgubili poverenje tako da je Bečej 1918 igrao u formaciji 5-4-1: Radović na golu, Dražić, Stanojev, Cvetković, Kragović, Jelić bili su ispred njega, u sredini Dabižljević (Erak 78’), Lazić, Rahić, Knežević (Vasin 56’) i u špicu Kovačević (Sekulić 85’). Javor Matis je kao i protiv Žarkova nastupio u najjačem sastavu: Đogatović, Đerić, Kolaković, Amanović, Josović, Cuckić (Nemanja Marković 88’), Milovanović (Maričić 56’), Dolmagić, Cvetković, Petković (Amani 66’) i Ivan Marković. Utakmicu je sudio Jovan Šegrt a pomagali su mu Miodrag Zdravković i Miloš Mitić.

U 3. minutu beležimo Kovačevićev šut pored gola, a Javor Matis iz prve ozbiljnije prilike dolazi do prednosti. Igrao se 4. minut kada se Josović ubacio po levoj strani i uputio centaršut. Marković je majstorski ostavio povratnu za Petkovića koji je rutinski savladao Radovića. U 8. je Dolmagić odlično šutirao na povratnu Milovanovića,a Radović odlično intervenisao. Gosti prete u 11. minutu. Kovačević je lepo prošao, pa nezgodno centrirao u pet metara ali tamo nije bilo nikog od njegovih saigrača. Minut kasnije pokušao je najbolji strelac Prve lige Srbije Marković, kada je šutirao nogom a možda je bolja opcija bila glava. U 13. je Bečej pokazao da nije nimalo naivan protivnik. Sve su lepo uradili Kovačević i Knežević, koji je možda bio i u ofsajdu, ali je zastavica Zdravkovića ostala dole što je igrač gostiju iskoristio i bio brži od Đogatovića i izjednačio na 1:1. Cvetković je pokušao iz daljine u 25. Minutu, a lopta završava pored desne stative. Isto je uradio Marković u 29. kada je šutirao iz okreta, pravo u Radovića. U 34. 100% prilika za Dolmagića. Sve su mu lepo pripremili Cvetković i Cuckić ali Dolmagić nije imao realizciju za 2:1. Poslednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti posle kornera kada je glavom šutirao Cvetković a Đogatović je više nego lako došao do te lopte.

 

Na prvu priliku u nastavku čekalo se do 64. minuta. Josović je nekako poslao loptu do protivničkog šesnaesterca, Marković je primio leđima okrenut od gola, ali se lepo okrenuo i šutirao zamalo pored gola. U 68. velika gužva pred golom Bečeja posle kornera Maričića, da bi na kraju Radović uspeo da dođe do lopte, a na drugoj strani je pokušao danas odlični Kovačević. Odlična prilika za Javor Matis dogodila se u 74. minutu. Đerić se po navici ubacio po svojoj strani, pa proigrao Markovića. On se kao i u prethodnoj situaciji lepo snašao stvorio priliku za udarac, a Radović spašava čist pogodak. Tražio je domaćin svaki mogući način da postigne gol pa je Đerić još jednom pripremio priliku, ovoga puta za Amanija koji se obrukao jer je promašio ceo fudbal. Za sve promašaje kazna je mogla da stigne u nadoknadi vremena kada je Rahić proigrao rezervistu Eraka, a Đogatović pravovrmenim istrčavanjem skratio ugao i spasao svoju ekipu, ali zato spasa nije bilo u 90+3. Amanović je bio kratak na jedan crntaršut što je Sekulića dovelo u 100% šansu što on koristi i donosi veliku radost za svoju ekipu.

Kada se sve sabere Javor je imao inicijativu a Bečej 1918 je uradio sve što je zamislio na današnjoj utakmici. Vešto su se branili u pojedinim trenucima i sa svih 11 igrača, ali su znali i da se brzo transformišu u napad. Doduše mnogo manje u drugom nego u prvom poluvremenu, ali i to im je bilo dovoljno za iznenađenje ovog kola. Ovo je prvi poraz Ivanjičana na domaćem terenu ali kako rekoše oba trenera, ovo je fudbal. Javor Matis u sredu gostuje ekipi TSK-a.

You may also like...