„Vedro nebo“ najbolji film 15. Kustendorfa (VIDEO)

MOKRA GORA – Film „Vedro nebo“ osvojio je najviše priznanje 15. izdanja filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“. Ovogodišnje izdanje festivala, održanog nešto kasnije od predviđenog termina, u takmičarskom delu programa imalo je 15 filmova.

Zlatno jaje pripalo je autorima Andreju Zamoskovnom i Igoru Coju, za film „Vedro nebo“. Zbog političke situacije na istoku Evrope, oni nisu bili u mogućnosti da lično prime nagradu.

„Veoma mi je drago što su Andrej i Igor osvojili ovu nagradu. Budite uvereni da će se ona naći što pre u njihovim rukama, u Moskvi“, rekao je distributer filma, Vlada Radojičić.

Srebrno jaje osvojio je nemački autor, Janis Aleksander Kifer, za ostvarenje „Nemački kvalitet/Kolege“, a Bronzano jaje pripalo je Vanji Viktoru Kabiru Tonjoli, za film „Divlji ples“.

„Ovo je nešto neočekivano za mene. Hvala čitavom festivalu na ovoj divnoj nagradi i hvala koki koja je snela ovo bronzano jaje. Obećavam da ga neću pojesti ni kada budem ekstremno gladan“, izjavio je Tonjola.

Nagrada „Drvo života“, za sve buduće uloge, uručena je Petru Božoviću.

„Ovom drvetu života biće potrebna voda života. A ta voda života se na našem jeziku zove „rakija“, rekao je Božović.

Priznanje „Vilko Filač“ za vizuelni jezik dobio je Pablo Seret Ena, za film „Beskorisni operski pevači“, a specijalna nagrada za rediteljski debi pripala je Veroniki Ečegi, za film „Vučicin totem“.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.