Rekonstruiše se gradska pijaca u Starom Priboju

PRIBOJ – Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović potpisao je ugovor sa izvođačem radova na rekonstrukciji gradske pijace u Starom Priboju.

Rok za izgradnju odnosno rekonstrukciju gradske pijace u starom delu grada je 100 kalendarskih dana, od dana uvođenja u posao. Radovi bi trebalo već da počnu, a dinamika će zavisiti od vremenskih uslova.

Na taj način Priboj, a prevashodno žitelji starog dela grada, dobiće savremenu opremljenu pijacu, na kojoj će da pozavide i mnogi veći gradski centri.

foto.pp media

Nova gadska odnosno zelena pijaca u starom Priboju biće i od posebnog značaja za ekonomski razvoj i investicije Priboja, za zapošljavanje, a najveću dobit imaće potrošači i poljoprivrednici, jer će sada trgovinu moći da obavljaju u moderno opremljenom objektu, i uz primenu svih dostignutih standarada, kada je u pitanju čuvanje i izlaganje hrane odnosno prehrambenih proizvoda.

Projekat „Rekonstrukcija gradske pijace”, realizuje lokalna samouprava, a čije će finansiranje pomoći i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa 15 miliona dinara.

Odabrani izvođač na tenderu je beogradska firma ArTek inženjerig doo, koja je bila i izvođač, na opremanju Regionalanog inovacionog startap centra u Priboju. .Ugovor sa nadležnim Ministarstvom opština Priboj potpisala je još polovinom marta ove godine, ali je početak realizacije projekta pomeran zbog aktuelne sitaucije sa pandemijom korona virusa.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.