Užice prepolovilo cenu priključka na gas (video)

UŽICE-U cilju smanjenja aerozagađenosti na sednici Skupštine akcionarskog društva “Užice gas” doneta je odluka da se cena priključka na gas sa 980 smanji na 490 evra za individualna domaćinstva,saopštio je direktor Užice gasa Milan Sekulić na današnjoj konferenciji za novinare.

 

 “Akcija traje do kraja godine i svi koji potpišu Ugovor o snabdevanju prirodnog gasa dužni su da gas počnu i da koriste do kraja godine.Oni će cenu priključka  od 480 evra bez PDV moći da isplate u 36 rata.Ukoliko ne počnu da koriste gas u ovoj godini,gube pravo na olakšice i nastavljaju da plaćaju priključnu taksu od 980 evra bez PDV-a”,rekao je Sekulić novinarima.

 

Gardonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je danas novinarima da je smanjenje cene priključka na gas jedna od konkretnih mera Gradske uprave u rešavanju problema aerozagađenosti.

“Grad Užice je vlasnik 30 odsto akcija u “Užice gasu” i ove godine očekuje da iz dobiti ovog akcionarskog društva se u gradski budžet slije 8 miliona dinara,koji će biti takođe usmereni na rešavanje problema aerozagađenosti”,rekao je Petković.

 

Ovom akcijom “Užice gasa” nazvanom “Užice-čistiji grad” obuhvaćeni su i vlasnici koji su potpisali Ugovor o delimičnom priključku od 200 evra,koji će razliku od 290 evra bez PDV-a moći da plate u 20 rata ,s tim da moraju početi da koriste gas do početka naredne grejne sezone.

Nova cena gasa od ovog meseca u Užicu je 51,23 dinara umesto dosadašnjih 43,22 dinara po metru kubnom.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.