Užice dobija Centar za reciklažu tekstila

UŽICE – Centar za reciklažu tekstila u Užicu, kao direktran rezultat projekta “Reciklažom tekstila do održivih rešenja” koji, uz podršku Evropske unije u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, realizuje Ženski centar sa RRA Zlatibor i  partnerskim organizacijama iz Nikšića, biće otvoren u petak, 6. marta.

 

Centar će biti otovren u sklopu aktivnosti projekta Inteligentna mreža i održivi inovativni klaster – SMARTINNO, koji RRA Zlatibor realizuje kroz Jadranski  program prekogranične saradnje.  Cilj je da se na inovativan način uposle kapaciteti radionice Centra za reciklažu, na način koji će unaprediti ponudu suvenira Zapadne Srbije. Zato se u akciju uključila i Umetnička škola. Za ovu priliku su  učenici Umetničke škole uz  instrukcije poznate kreatorke brenda SUPERHEROINA cura fina, kroz svojevrsno takmičenje, dobili zadatak da daju predloge za idejna rešenja  suvenira od otpadnog tekstila. Njihovi radovi biće izloženi u prostorijama Centra, a stručni žiri će odabrati i nagraditi 3 najbolja rada tokom ceremonije otvaranja Centra. U perspektivi, na osnovu odabranih idejnih rešenja, Centra bi trebalo da pokrene proizvodnju  i uposli deo svojih kapaciteta.  

Otvaranje Reciklažnog centra je promocija ženskog stvaralaštva, kreativnosti, zapošljavanja, brige o zajednici,  prirodi, saradnji. Ova prilika biće iskorišćena i za obeležavanje Dana žena,  8. mart,  kao simbol borbe za prava žena  kojoj su tekstilne radnice dale izuzetan doprinos. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.