Užice planira objedinjavanje turističke ponude,hidrocentrala uskoro otvorena za turiste (VIDEO)

UŽICE-Cilj grada Užica je objedinjavanje turističke ponude i proširivanje saradnje sa susednim opštinama ,istakla je članica Gradskog veća Nada Jovičić na konferenciji za novinare povodom saopštenja Stranke slobode i pravde u kome je upućeno  javno pitanje užičkoj gradskoj vlasti zbog čega u gradu ne postoji organizovana turistička ponuda za turiste,kao ni autobuske linije ka Tari i Mokroj Gori koji su najposećeniji lokaliteti na teritoriji grada.

„Povećava se broj aktivnosti kako bi ostvarili cilj koji je vezan za turizam i uvršten je i u Plan razvoja grada Užica.Važno je i svako ulaganje u razvoj turizma i proširenje turističke ponude na teritoriji grada“ ,rekla je Jovičićeva.

Direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić istakla je da je najveći problem u manjki zaposlenih .

„Samo je 3 stalno zaposlena radnika , dok je preko 16 saradnika angažovano preko Agencije za ljudske resurse.Zakon još uvek zabranjuje dodatno zapošljavanje u javnom sektoru i to nam je veliki problem jer se povećao obim posla.Nadam se da ćemo taj problem uz pomoć lokalne samouprave rešiti do kraja godine“ ,naglašava Arsićeva.

Govoreći o radu Info centra TO Arsićeva je navela da on tokom manifestacija u avgustu radio od 8 do 20 časova uveče svakog dana.

„Mi imamo i info pilt u konačištu u zgradi GKC-a koji je otvoren svaki dan od 7 do 21 čas,a u planu je otvaranje info centra na Kadinjači a dobru saradnju imamo i sa hotelom Omorika“ ,rekla je Arsićeva.

Govoreći o turističkim lokacijama koje nisu stalno dostupne turistima zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović naveo je da se radi na rešavanju problema oko hidrocentrale na Đetinji.

„U toku su razgovori sa EPS-om i nadam se da ćemo taj turistički lokalitet staviti u funkciju veoma brzo“ , najavio je Stojadinović.

Stojadinović je naveo i da su Drvengrad, Mokra Gora i Čarobni breg imali 22.000 noćenja u periodu april-avgust ove godine, a Tara 60.000 noćenja što je nivo pre epidemije korona virusa.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.