Pozitivno Užice traži smenu Šibalića i Janjićeve

UŽICE-Zbog toga što pojedine kotlarnice Gradske toplane ,koje su osposobljene da koriste gas,opet kao energent koriste mazut ,u gradu koji ima veliku aerozagađenost i treću kategoriju kvaliteta vazduha pokret Pozitivno Užice na današnjoj konferenciji za novinare zatražilo je smenu direktora ovog javnog preduzeća Zorana Šibalića.

 

 “Zbog neodgovornog i bahatog ponašanja direktora Gradske toplane ,kojim je direktno ugroženo zdravlje Užičana Pozitivno Užice zahteva njegovu hitnu smenu.Takođe postavljamo pitanje,zašto je grad Užice uopšte ulazio u proces gasifikacije i konverzije gradskih kotlarnica,kad se mazut zbog niže cene opet koristi kao energent”,rekao je predsednik pokreta Branislav Mitrović.

 Iz Pozitivnog Užica ne odobravaju ni izjave direktora Gradske toplane da zbog korišćenja mazuta umesto gasa,računi za grejanje neće biti niži u januaru i februaru,kao i da Gradska toplana ne utiče na povećano aerozagađenje.

“Direktor Gradske toplane uverava nas da toplana ,čiji grejni kapaciteti čine 26 odsto grada,ne utiče značajno na zagađenje vazduha i kada koristi mazut,već da su glavni krivci građani sa individualnim ložištima.A građani ,podsećamo direktora toplote,sve ove godine plaćajući porez ,ulagali su u gasifikaciju,najpre radi zdravlja”,istakao je Mitrović.

Mitrović je zatražio  da bude smenjena i članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine Snežana Janjić.

 “Za sve to vreme korišćenja mazuta gradka vlast i većnica za ekologiju Snežana Janjić su ćutali i licemerno pozivali građane da kao energent koriste gas,najavljujući smanjenje cene priključka”,rekao je Mitrović u obraćanju novinarima na današnjoj konferenciji pokreta Pozitivno Užice.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.