Novi ultrazvuk za prijepoljski Dom zdravlja

PRIJEPOLJE – Služba za zdravstvenu zaštitu dece prijepoljskog Doma zdravlja dobila je savremeni ultrazvučni aparat kolor dopler, vredan oko 3,5 miliona dinara.

Uređaj je nabavljen u okviru mera populacione politike Ministarstva zdravlja Republike Srbije, za šta je iz Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Slavice Đukić Dejanović, obezbeđeno oko tri miliona, dok je Opština Prijepolje dala ostatak novca.

Savremen uređaj poslednje generacije namenjen za prevenciju razvojnih poremećaja kukova kod novoređenčadi, ali i za mnoge druge preventivne preglede i koristiće ga pedijatri Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u okviru Doma zdravlja.

„Ovo je jedan od najboljih uređaja ne samo na regionu već i šire“, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove dr Sead Porović .

Inače, za Dom zdravlja u Prijepolju u ovoj godini iz budžeta lokalne samouprave opredeljeno je 15,5  miliona dinara.  Već je nabavljeno jedno sanitetsko vozilo sa pogonom na sva četiri točka vredno oko pet miliona dinara kao i kotao na pelet za zdravstvenu stanicu u Brodarevu.

PP Media/ZOOMUE Foto: PP Media A. Rovčanin

You may also like...