Užičanka kineski student

UŽICE – Indija Kina Akademija je u saradnji sa Ratnom Monaškom Akademijom organizovala master seminar o kulturi hrama Šaolin i njegovim načelima, a među učesnicima seminara bila je i Teodora Đoković iz Užica.

Učesnici veb seminara imali su priliku da slučaju pripovedanja prvog monaha ratnika Šaolin hrama iz Indije po imenu Harš Verma. Harš je prvi Indijanac kojeg je hram Šaolin prihvatio kao monaha ratnika jer je jedini proučavao tri principa šaolinske kulture na kineskom jeziku.

Tokom seminara Verma je podelio brojne priče o svom putu da postane budistički monah, a govorio je i o istoriji hrama Šaolin i o njenoj dubokoj vezi sa istorijama Kine i Indije.

Veb seminar

Kroz ovaj seminar učesnici su dobili uvid u samu kulturu ovog hrama, kao i saznanje o dualnosti života gde čovek treba da neguje obe strane svoje ličnosti, ratnika i monaha koji žive u nama.

Glavni organizator ovakvih kulturoloških manifestacija je Indija Kina Akademija sa ciljem promovisanja kulturoloških razmena sa državama iz svih krajeva sveta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.