Gold gondolom u novu zimsku sezonu (VIDEO)

ZLATIBOR – Nakon dve i po godine od kada je krenula izgradnja Gold gondole mobom, potom završne stanice, a onda i početne, uz kašnjenje radova zbog dobijanja dozvola i rešavanja imovinsko pravnih odnosa, ipak se na Zlatiboru stiglo i do završne faze, izgradnje međustanice na Ribničkom jezeru.

„Zaista aktivnosti idu dobro i koristimo sve lepe dane da završimo sve radove. Do sada su završeni stubovi od početne do međustanice, a završavaju se radovi na stubovima od međustanice do poslednje stanice na Torniku. Očekujem da to bude završeno u naredne dve nedelje“, kaže Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola.

Ako vreme posluži sve će biti završeno u ovoj građevinskoj sezoni i prve skijaše, izletnike i avanturiste trebalo bi da primi već u novoj zimskoj sezoni. 

Gold gondola će imati kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta. Vožnja nad živopisnim pejzažima Zlatibora trajaće 25 minuta.

Očekivanja su da se investicija u gondolu od 13 miliona evra vrati kroz deset godina, a srce gondole nalaziće se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj turizma visoke kategorije.

„Mi u perspektivi planiramo da Ribničko jezero uvedemo u turističku funkciju, da postane kupalište i izletište. Siguran sam da nijedan gost neće biti na Zlatiboru, a da se ne provoza Gold gondolom, a s druge strane, sasvim sam siguran da će to biti profitabilno preduzeće“, navodi zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

Plan je da se uz gondolu koja će promeniti imidž Zlatibora i atraktivne sadržaje u narednih deset godina poveća i broj turista godišnje na million, a koji će ostvariti deset miliona noćenja.

You may also like...