Na Zlatiboru otvoren Centar za mlade (VIDEO)

ZLATIBOR – Na Zlatiboru je otvoren Centar za mlade opštine Čajetina. U saradnji sa sličnim udruženjem iz Užica mladi iz Čajetine kroz ovaj klub nadaju se ostvarenju finansijskih olakšica i aktivnijem učešću u javnom životu svoje opštine.

Centar je osnovan kako bi se napravila baza podataka mladih iz čajetinske opštine i kako bi se gradske institucije uključile u mrežu popusta za njih. Ovim se žele umanjiti troškovi mladih, koji su uglavnom finansijski zavisni od roditelja, a dodeljene su im kartice za ostvarivanje popusta u ustanovama kulture, kozmetičkim salonima, restoranima i teretanama.

Kancelarija za mlade Zlatibor
Foto: ZooMUE

„Osim popusta biće nam korisno da imamo svoj prostor gde se nećemo samo družiti, već možemo i sprovoditi aktivnosti koje su u vezi škole. Takođe, trudićemo se i da organizujemo aktivnosti kojima ćemo unaprediti zajednicu, što i treba da bude cilj ovakvih udruženja“, kaže jedna od članica, Lena Jeremić.

Poseban akcenat po pitanju organizovanja zajedničkih aktivnosti biće stavljen na oblasti koje bi budućim studentima mogle biti deo školovanja, kao i na volonterski rad u zajednici.

„Imaćemo obuke za pisanje radnih biografija i motivacionih pisama, organizovaćemo sportske aktivnosti i akcije dobrovoljnog davanja krvi. Takođe, mladima će biti zanimljive i obuke za rad na grafičkom dizajnu i kreiranju aplikacija“, kaže Dejana Stevanović, koordinatorka Centra za mlade Čajetina

Novootvoreni Centar za mlade uspostavio je saradnju sa užičkom Kancelarijom za mlade, koja postoji već nekoliko godina i koja će im preneti neke svoje načine rada.

Kancelarija za mlade opštine Čajetina
Foto: ZooMUE

„Oni su na početku, mi radimo dugo. Spremni smo da im obezbedimo ono što im treba i mislim da Užice treba da se orijentiše na ceo region kada su mladi u pitanju, ne samo na Čajetinu“, ističe Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade Užice

Za aktivniju ulogu ovog centra ističe se neophodnost donošenja Lokalnog akcionog plana, kako bi se definisale neke od njegovih uloga koje bi bile realno ostvarive u maloj sredini poput Čajetine.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.