U Čajetini vakcinisano do sada 550 meštana

ČAJETINA -U Domu zdravlja u Čajetini u toku je vakcinacija za građane. Po rečima Gordane Bojović, koja predvodi tim za imunizaciju, interesovanje građana je iznad očekivanja.

Za opštinu Čajetina vakcinacioni punkt je uspostavljen u prostorijama Doma zdravlja u Čajetini .Prema instrukcijama dobijenim od Ministarstva, prijavljivanje je moguće samo putem euprave ili pozivanjem kol centra na broj telefona 0800 222 334 u vremenu od 8 do 20 časova. U cilju što bolje obaveštenosti sugrađana a u saradnji sa opštinom, oformljen je i lokalni kol centar .

Vakcinacija u Domu zdravlja u Užicu
Foto: ZooMUE

„Vakcinaciju smo počeli prošle srede, pre sedam dana. Odziv je neočekivano dobar i do sada smo vakcinisali 550 ljudi. Fajzerovom vakcinom vakcinisani su zdravstveni radnici i više doza od toga nam nije stizalo. Svi drugi građani vakcinisani su Sinofarm ili tzv. kineskom vakcinom i to je jedino što sada imamo na raspolaganju. Prijava je moguća telefonskim i elektronskim putem. Takođe mogu da kažem da su građani dobro obavešteni i na koji način treba da dođu i kako da se ponašaju,“ rekla je Gordana Bojović, načelnica opšte službe Doma zdravlja.

Nakon vakcinacije, građani dobijaju i termin za revakcinu kao i potvrdu koju su vakcinu primili i kada. U samoj deklaraciji vakcine piše da nije za decu do 18 godina, trudnice i dojilje a u slučaju hroničnih bolesnika vakcina je bezbedna.
„Jedino što možemo očekivati nakon davanja vakcine jesu crvenilo i otok na mestu uboda i do sada se ni jedan pacijent nije žalio. Takođe, može se javiti blaga temperatura, malaksalost, u svakom slučaju kakva god reakcija da se pojavi pacijenti dobijaju savet od nas da dođu i to saniramo“, kaže Gordana Bojović.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.