Uručene donacije osnovnim školama (VIDEO)

UŽICE – U okviru akcije „Za lepšu školu“, koju sprovode Rotari klubovi u Srbiji uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpisani su ugovori i uručene donacije osnovnim školama sa teritoriji grada Užica i opštine Čajetina.

Rotari klubovi u Srbiji donirali su bespilotne letelice – dronove osnovnim školama, sa ciljem učenja programskih jezika skreč i pajton koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda.

Član Gradskog veća Ratko Trmčić kaže da Ministarstvo prosvete ulaže mnogo napora za digitalizaciju u osnovnim školama, a posebno kada su u pitanju manji uzrasti.

„Već je poznato da prvi i drugi razred ima predmet ‘Digitalni svet’, a da je informatika od petog razreda obavezna. Sve nas raduje unapređivanje digitalizacije u osnovnim školama“, ističe Trmčić.

Projekat su finansijski pomogli Rotari fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica.

„U saradnji sa Ministarstvom, priključili smo se akciji ‘Dronovi za školi’, a pre svega zato što je deci od petog razreda uveden obavezni nastavni program, odnosno učenje programa skreč i pajton. Srećni smo zato što će sve osnovne škole u Užicu dobiti po jedan dron, kao jedan osnovni alat pomoću kojeg će moći da primenjuju sve ono što su naučili u teoriji“, kaže iz Rotari kluba Zorica Jestrović.

Radmila Popović Nikitović iz Rotari kluba podseća da je ovaj klub učestvovao i u izgradnji puta kanjonom Đetinje, kao i da su donirali pre tri godine 56 kompjutera sa pratećom opremom za sve osnovne škole u Užicu.

Nabavljeno je 670 dronova za osnovne škole u Srbiji.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.