Novim putem brže do Pribojske Banje (VIDEO)

NOVA VAROŠ, PRIBOJ – Ovih dana na putu od Kokinog Broda do Jarmovca, kod Pribojske Banje, saobraćaj je poptuno obustavljen zbog rekonstrukcije. Novi put će znatno skratiti vožnju između Nove Varoši i Priboja, a iz ovih lokalnih samouprava očekuju da će privući i nove investitore imajući u vidu bolju povezanost Zlatibora i Zlatara sa Pribojskom Banjom.

Porodica Ivanović iz Priboja često dolazi u selo Rutoši kod Nove Varoši gde provode vikende i kažu da je putovanje starim putem bilo prilično neudobno.

Dragan
Foto: ZooMUE

„Doći ću kolima brže i udobnije. Inače stari put je bio izlomljen, stalno je lupalo i treslo. Stizao sam za pola sata, a sada ću verovatno za 20 minuta. Evo ja žrtvujem ogradu, sve skidam samo nek urade put“, kaže Dragan Ivanović.

„Često putujemo u Užice, na Zlatibor i ostatak Srbije i mnogo će nam značiti“, kaže Mirjana Ivanović.

Iz pravca Nove Varoši radi se blizu 4 kilometra puta, a do sada je asfaltiran prvi kilometar.

„Trenutno se rade drenaža i ivičnjaci, a na jednom delu do kilometar smo već završili asfalt“, kaže šef gradilišta Puteva Užice Dževad Hurić

Novi put biće širok šest metara što je za dva metra šire od starog.

„Put je proširivan an nekim mestima, ali to nije zadovoljilo sve standarde. Sa ovim proširenjem od 6 metara dobiće se stabilnija i bezbednije vožanj“, dodaje Hurić.

Put od Jarmovca do Kokinog Broda dugačak je 27 kilometara, a u planu je da do kraja godine bude urađeno 13 kilometara. Iz pribojske lokalne samouprave očekuju da će ovaj put na tromeđi, pored bolje povezanosti sa ostalim saobraćajnicama, privući i nove investitore.

„Rekonstruisani put imaće značaj za turističku ponudu i promociju ovog kraja s obzirom da će povezati Zlatibor i Zlatar sa Pribojskom Banjom kao okosnicom razvoja turizma u našoj opštini. Uporedu teku i radovi na izgradnji autoputa od Čačka preko Požege prema Višegradu čime će Priboj biti približen na dvadesetak kilometara od te saobraćajnice“. kaže pomoćnik predsednika opštine Priboj Drgana Ljeljen.

Raodinja
Foto: ZooMUE

Radovi, koje izvode Putevi Užice i Novi Pazar put, vredni su 8 miliona evra, a investitor je Vlada Srbije. Plan je da drugi deo rekonstrukcije bude završen naredne godine.

Sve do kraja godine saobraćaj će biti poptruno obustavljen od Kokinog Broda do Pribojske Banje svakim danom od 7 do 18 časova, a meštani će moći da prođu uz kopiju lične karte koju će davati na uvid redarima.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.